torsdag 25 mars 2010

Efterlysning

Överlevare fick i mail följande förfrågan från Mats Sundgren, UR. Ta kontakt med honom om ni vill och kan hjälpa honom (kontaktuppgifter finns i mailet nedan).

Var rädda om er!

*******************Hej


Jag producerar på UR ett program för barn på mellanstadiet som heter "Osynliga sår". Programmet riktar sig till både barn och pedagoger och tar upp svåra situationer som barn kan hamna och befinna sig i. Vi har tidigare under serien tagit upp just sexuella övergrepp mot barn. Nu ska jag göra ett program om att vara den som blir anförtrodd att övergrepp äger rum. Kompisen, syskonet osv. Hur är det att bära hemligheten och vad gör man med den? Vem ska man berätta den för och skvallrar man om man gör det? Jag skulle vilja komma i kontakt med en person som varit med om detta och som vill berätta. (Det går att vara anonym)

En av idéerna med programmet är just att våga berätta om det hemska och att visa att det finns ett liv efter detta.

Syftet är att ge barn mod att våga berätta om man vet att någon är utsatt. Att inte gå och bära detta själv utan att se till att den som behöver hjälp får det. Jag letar efter en person som varit med om detta, som burit hemligheten men brutit tystnaden.


Bästa hälsningar

Mats Sundgren

P R O D U C E N T
Sveriges Utbildningsradio AB, UR

113 95 Stockholm
Besöksadress: Tulegatan 7
Mobil: 0708 784908

Redaktion: 08-784 42 26
msu@ur.se

******************

1 kommentar: