RIKTLINJER


Vi som driver Överlevare har bestämt oss för att det behöver finnas några riktlinjer för vilka bloggar vi länkar till. Redan förut har det varit så att bloggarna (eller hemsidorna) ska tillhöra någon som överlevt sexuella övergrepp. Detta gäller fortfarande. Eftersom Överlevare finns framför allt för överlevares skull, så är det viktigt för oss att innehållet på de sidor vi länkar till är av det slag så de flesta överlevare kan känna sig trygga. Därför kommer vi från och med nu inte acceptera bloggar med
  • rasistiskt, homofobiskt eller annat diskriminerande innehåll
     
  • pornografiska bilder
     
  • förnekande av att förträngning av sexuella övergrepp existerar
     
  • förnekande av att sexuellt umgänge med barn orsakar skador för livet
Vi är väl medvetna om att många av bloggarna har innehåll som kan uppfattas som stötande, starkt, upprörande, eller provocerande. Så behöver det få lov att vara och det är upp till läsaren själv att inte läsa mer än den orkar. Det är inte vår mening att bloggare ska censurera sig och inte skriva vad de egentligen tycker, känner och tänker. Alla är välkomna att skriva precis vad de vill. Internet är stort nog för det. Det är dock inte samma sak som att vi vill länka till precis allt från denna sidan.

De bloggar som inte följer dessa regler kommer vi inte att lägga till i vår länklista. De som redan finns i listan kommer plockas bort så fort vi upptäcker några överträdelser. Om du som läsare hittar något du reagerar på hos en blogg vi länkat till får du mer än gärna rapportera till oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar